microsoft onpremises

Cu experienta de peste 10 ani in implementarea si administrarea solutiilor Microsoft, putem implementa de la zero, sau putem upgrada pana la ultima versiune, solutii de Active Directory ( de la single site pana la legaturi multi site ), servere de fisiere distribuite, Exchange, Skype for Business, sistem de update pentru statiile de lucru, clustere Hyper-V, etc. Deasemenea, va putem oferi suportul necesar in migrarea serviciilor in Office 365.

Active Directory – DE CE ?

Intr-o retea de calculatoare cu sisteme de operare Microsoft Windows ( si nu numai ), existenta unei solutii centralizate de management si control al acestora este esentiala. Aici se definesc obiectele de tip utilizator, obiectele de tip computer, aici se definesc politicile de acces la retea si la resursele existente in aceasta. Cu ajutorul solutiei Active Directory, putem instala aplicatiile necesare companiei si le putem bloca pe cele daunatoare. Ne putem asigura ca toate statiile de lucru primesc update-uri la zi, sunt conforme din punct de vedere al securitatii, reducand astfel posibilitatea ca acestea sa fie infectate. Existenta in retea chiar si a unei singure statii infectate, poate compromite datele existente de pe toate statiile de lucru si poate bloca activitatea companiei pentru o perioada lunga de timp. Mai mult decat atat, pentru instalarea oricarei solutii Microsoft, existenta unui Active Directory functional este strict necesara.

Servere de Fisiere – DFS Namespaces

Stocarea fisierelor companiei pe diskul local al laptopului/desktopului poate avea consecinte grave, daca acesta este pierdut sau daca se defecteaza. Nu de putine ori se intampla ca un laptop sa fie pierdut, furat, uitat prin locuri straine. Daca la pierderea  datelor confidentiale si atat de importante pentru companie, adaugam si faptul ca acestea pot ajunge pe mana concurentei, deja scenariul este apocaliptic. Din cauza acestui motiv, va propunem o solutie de Servere de Fisiere ( DFS Namespaces ). Aceste fisiere nu vor parasi niciodata compania dumneavoastra, vor sta pe servere cu diskuri multiple si redundante, pentru ca ele sa fie accesibile 100% din timp. Conectarea din extern la aceste fisiere, se poate face de pe orice dispozitiv, intr-un mod securizat, cu ajutorul unei solutii de VPN ( Virtual Private Network ) pe care o putem implementa impreuna. In acest fel, pierderea/defectarea statiei de lucru, nu mai reprezinta nicio amenintare: ne mutam la un alt calculator, ne logam cu propriul username si suntem gata de lucru 😉 . Simplu si frumos, nu-i asa?

Microsoft Exchange Server

Este serverul de mail dezvoltat de Microsoft, cu integrare nativa in Active Directory. Pe langa functia de baza, dispune si de lucru in echipa cu calendare, contacte, liste de activitati. Se pot partaja resursele cu ceilalti utilizatori. Dispune de address book global, unde se pot vizualiza informatii despre toti utilizatorii existenti in organizatie. Se integreaza cu Microsoft Outlook din suita Office, cu orice dispozitiv mobil din generatiile actuale si dispune de o pagina web prietenoasa pentru webmail.

Microsoft Skype for Business

Skype for Business este instrumentul de colaborare pentru intalniri in timp real dezvoltat de catre cei de la Microsoft. Ca orice solutie Microsoft, se integreaza nativ cu Active Directory, Microsoft Exchange server si alte platforme ale acestora. Are integrate functiile de instant messaging, partajarea ecranului sau a fisierelor, crearea de conferinte cu utilizatori interni sau chiar si externi, cu ajutorul unor linkurilor URL.

Microsoft Hyper-V

Tot ceea ce este enumerat mai sus, se poate implementa intr-un mediu virtualizat. In acest scop, va putem ajuta in  implementarea unuia sau mai multor clustere de noduri Hyper-V cu storage dedicat pentru un uptime al serviciilor de 100%.
Si daca nu doriti sa investiti in hardware, venim cu solutia optima, de inchiriere masini virtuale sau servere dedicate direct de la ITEXCHANGE CONSULTING.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta prin formularul de mai jos: