Fie ca afacerea ta are mai multe sedii, in locatii, orase, tari diferite, fie ca serverele sunt colocate intr-o alta locatie, ai nevoie ca informatiile care circula prin reteaua ta de date sa fie securizate si sa nu poata fi interceptate de persoane neautorizate.

In acest scop, ITEXCHANGE CONSULTING SERV SRL va propune o solutie de tunele VPN IPSec cu criptare AES pe 256 biti. Informatiile vor fi criptate iar angajatii tai nici nu vor sti ca serverele cu aceste informatii se afla in alte orase, sau chiar in alte tari.
Va putem oferi aceasta solutie de tunel VPN IPSec chiar daca nu detineti un IP fix ( lucru care pana nu demult, era obligatoriu in stabilirea unui astfel de tunel ).In primul rand, haideti sa vedem ce este acela un VPN SSL si care este utilitatea acestuia in cadrul unei infrastructuri IT.Prin urmare, VPN provine de la Virtual Private Network, altfel spus o retea virtuala privata, si are rolul de a asigura securitatea oricarei platforme in mediul online atunci cand exista o interconexiune intre mai multe retele locale.
Practic, un VPN SSL asigura faptul ca accesul la anumite date se face pe baza unui IP aflat la distanta si care este legat la computerul accesat printr-o conexiune securizata care nu permite altor utilizatori sa vada datele respective.Exista mai multe motive pentru care sa alegeti un tunel de securitate de tip VPN SSL:

1.Primul argument se refera la confidentialitatea datelor pe care doriti sa le primiti si sa le trimiteti prin intermediul Internetului. Indiferent de cat de „secrete” sunt datele cu care lucrati, nici macar o companie nu isi doreste ca datele pe care le acceseaza sa fie vazute de oricine din mediul online.

2.Prin intermediul unui tunel de securitate de tip VPN SSL aveti acces la date de pe orice site de pe Internet, atata timp cat respectiva retea virtuala privata nu are nicio restrictie impusa din alte parti.

3.Navigarea pe Internet nu prezinta riscul de a fi spionat, chiar si accesand retele publice pentru a verifica date confidentiale de pe e-mail sau daca doriti sa oferiti astfel de date confidentiale partenerilor de afaceri.

4.Acele servere la care sunteti conectati prin intermediul unui tunel de securitate de tipul retea virtuala privata nu vor vedea IP-ul de pe care va conectati, ci adresa IP a serverului pe care se afla VPN-ul.

In aceasta epoca digitala in care majoritatea operatiunilor si activitatilor comerciale se deruleaza in mediul online, a avea garantia unor conexiuni securizate reprezinta un mare plus.Mai mult decat atat, faptul ca in cea mai mare parte comunicarea intre diferiti parteneri de business se desfasoara de asemenea in mediul online face ca nevoia de securitate in mediul online sa fie mai ridicata ca niciodata.
Tocmai de aceea, utilizarea de tunele de securitate de tip VPN SSL reprezinta o necesitate pentru toate acele firme care doresc sa isi pastreze intimitatea si confidentialitatea datelor cu care lucreaza si pe care le trimit partenerilor.
Si pentru ca in ziua de azi, nevoia de mobilitate este imensa, dar aveti nevoie sa accesati informatii si cand nu va aflati la birou, va propunem un Remote Access VPN SSL: cu ajutorul unei conexiuni speciale configurate pe laptop/tableta/telefon va puteti conecta la reteaua locala a companiei dumneavoastra cu ajutorul userului si a parolei din sistem, si aveti acces la toate datele, exact ca si cum ati fi la birou.

O solutie de tunele VPN IPSec si Remote Access VPN SSL se adreseaza si acelora care inchiriaza servere dedicate sau VPS si doresc o legatura securizata pentru administrarea acestora dintr-o locatie fixa.
La finalul implementarii, se va emite o documentatie tehnica in care vor fi trecute:
– Hostname-ul si IP fiecarui echipament de retea;
– Subnetul fiecarei locatii in parte;
– Parole de acces pe echipamente;
– Cheile de autentificare ale fiecarui echipament in relatia cu celelalte echipamente din retea;
– O descriere tehnica a fiecarui serviciu configurat pe echipament;
– O diagrama a intregii infrastructuri, detaliata, unde vor fi puse toate echipamentele de retea, cu conexiunile aferente si adresele IP ale interfetelor.
Daca toate avantajele oferite de un tunel de securitate VPN SSL v-au convins de utilitatea unei astfel de alegeri pentru protejarea intimitatii corespondentei si intimitatii in mediul online, atunci nu ezitati sa apelati la serviciile noastre. ITEXCHANGE CONSULTING SERV ofera servicii de consultanta IT si de configurare a unei infrastructuri IT pentru orice companie, indiferent de complexitatea operatiunilor pe care aceasta urmeaza sa le desfasoare in mediul online.
Pentru a avea garantia faptului ca toate operatiunile si activitatile pe care le desfasurati in mediul virtual raman private si pentru a beneficia de o conexiune securizata intre mai multe retele locale, ITEXCHANGE CONSULTING SERV va pune la dispozitie posibilitatea de a alege tunele de securitate VPN SSL. Prin alegerea unei retele virtuale private veti beneficia de criptare si securitate la cel mai ridicat nivel, iar ITEXCHANGE CONSULTING SERV ofera cel mai bun pret de pe piata, dar si asistenta tehnica pentru clienti.