servere virtuale private

Servere virtuale cu resurse dedicate si stocare pe unitati SSD

Indiferent ca vorbim despre un magazin online, despre un blog sau despre o platforma online pentru hoteluri, oricare dintre acestea necesita gazduire sau hosting (din limba engleza) in mediul virtual pentru a putea fi accesat.

Exista mai multe variante de gazduire a unui site. Astfel, exista varianta de servere comune, servere dedicate sau Virtual Private Server (VPS). Virtual Private Server, sau servere virtuale private se refera la acele variante de gazduire in care partajarea resurselor existente pe server este foarte clara.
Astfel, clientul care opteaza pentru VPS hosting va stii exact care sunt limitele si care este numarul maxim de vizitatori care pot sa acceseze site-ul in functie de cat spatiu a cumparat. Practic, atunci cand alegeti varianta de gazduire prin intermediul unui server virtual privat trebuie sa stiti ca veti primi un anumit procentaj din cadrul unui procesor, aceasta fiind de altfel si caracteristica principala a VPS hosting.
Alte caracteristici care descriu varianta de VPS hosting se refera la spatiu HDD izolat, alocarea de memorie RAM, numarul nelimitat de domenii pe care le puteti gazdui, acces total asupra serverului, reinstalarea sistemului de operare in orice moment si vanzarea de hosting catre terti.Prin alegerea unui server virtual privat veti beneficia de spatiu HDD izolat, iar acest aspect reprezinta un mare atuu prin aceea ca veti beneficia de acces unic la spatiul de stocare si astfel veti fi protejat impotriva virusilor sau chiar impotriva hackerilor din mediul online.
Un alt mare avantaj al gazduirii folosind un server virtual privat se refera tocmai la faptul ca puteti gazdui un numar nelimitat de domenii, dar trebuie avut in vedere faptul ca aceste domenii consuma resurse si veti putea gazdui domenii in limita resurselor oferite de catre serverul virtual privat pentru care ati optat.
Accesul total asupra serverului va permite sa alegeti ce aplicatii sa instalati. De asemenea, faptul ca puteti sa vindeti catre terti hosting prin intermediul VPS hosting este un mare avantaj prin aceea ca puteti reduce costurile, dar trebuie acordata atentie resurselor atunci cand alegeti sa vindeti spatiu catre terti.
Acestea sunt principalele beneficii pentru care sa alegeti VPS hosting in momentul in care sunteti in cautarea variantei optime pentru gazduirea companiei in mediul online. In functie de necesitatile companiei, veti putea gasi in varianta de gazduire prin intermediul unui server privat virtual exact ceea ce aveti nevoie astfel incat clientii firmei sa beneficieze de cele mai bune performante pe site-ul companiei si intreaga paleta de operatiuni derulate pe site sa ruleze eficient si corespunzator.

Pentru acele companii care au gasit in caracteristicile oferite de catre varianta de VPS hosting cea mai potrivita optiune pentru gazduirea domeniului, ITEXCHANGE CONSULTING SERV va sta la dispozitie cu servicii de consultanta IT si produse de infrastructura IT. La ITEXCHANGE CONSULTING SERV orice client poate sa gaseasca exact varianta de VPS hosting de care are nevoie, in functie de complexitatea operatiunilor derulate pe site-ul companiei. La ITEXCHANGE CONSULTING SERV folosim ultimele tehnologii in domeniul IT pentru a oferi cea mai buna experienta tuturor clientilor.

Compania noastra ofera in chirie servere virtuale private ce ruleaza pe hardware de la branduri cunoscute ( IBM si HP ) cu procesoare Intel, memorie DDR3 ECC si stocate pe unitati SSD conectate in controllere RAID hardware. Diskurile sunt puse intr-o matrice RAID5.

Pentru fiecare VPS, asiguram:
-Instalarea oricarui sistem de operare si configurarea serviciilor adiacente (Apache, NGINX, MySQL, PHP, Antivirus, Antispam etc);
-Trafic de date nelimitat;
-Backup VPS;
-Trafic inbound/outbound scanat AntiVirus, AntiMalware de sisteme de ultima generatie de la FortiNet;
-Ai la dispozitie 3 zile sa iti dai seama daca VPS ul inchiriat de tine este compatibil nevoilor tale.  Din momentul semnarii contractului de catre beneficiar ( si transmiterea acestuia pe email inapoi catre furnizor ), furnizorul are la dispozitie 24 de ore pentru instalarea si configurarea VPS-ului conform cerintelor beneficiarului.
Cand VPS-ul este gata, furnizorul revine cu un mail in care se specifica datele de acces ( user, parola, IP, etc ). Din acest moment, beneficiarul are la dispozitie 3 zile sa verifice ca toate solicitarile au fost indeplinite de catre furnizor si sa efectueze plata.

Pentru fiecare VPS se mai pot adauga resurse astfel:
+1x vCPU = 3EUR; ( cumuland un total de 12 vCPU );
+1GB RAM = 2EUR;
+10GB SSD = 2EUR.